Su pompası kaç metreden su çeker?
Pano bağlantısının doğru yapılması, ara elemanların montajının sağlam olması, su derinliğinin yeterli seviyede olması, su yükselme ihtimaline göre pompanın yerleştirilmesi gibi hususlar dikkatle yapıldığı takdirde, su pompalarının veya dalgıç pompaların işlevsel şekilde görevini ifa ettiği görülebilir. Özellikle dalgıç pompaların HP türüne ve motor gücüne göre basma yüksekliğinin değiştiği görüldüğü için, kuyuların veya su çekilecek bölgenin derinliğinin buna göre hesaplanması en doğru hesaplama olacaktır.
Su pompaları birçok sektörde su basmak için kullanılan ve kaliteli markalar tercih edildiğinde sizi yarı yolda bırakmayan fonksiyonel araçlardır. Günümüzde bu teknolojide başka bir ürün kullanılmamaktadır. Özellikle yer seviyesinden daha yukarılara veya yeraltından seviyeye, daha yükseğe su basmak için su pompası türlerinden olan dalgıç pompalarının kullanım alanının genişlediği görülmektedir.
Dalgıç Pompa Kaç Metre Derinlikten Su Çekebilir?
Dalgıç pompa kaç metre derinlikten su çekebilir? konusunda başta sondaj firmaları olmak üzere, pompa imal eden veya satışını yetkili olarak gerçekleştiren firmaları de deneyimli olmaktadır. Elbette satış yapan firmalara ek olarak bu işin uzmanı olarak addedilen teknisyenler veya mühendislerin de etüt çalışmalarına güvenmek gerekir. Özellikle sondajda su kuyusundan yukarı su basılacak ise sondaj alanında uzmanlaşmış mühendislerden destek almak daha faydalı olacaktır. Bu şekilde uzun süre pompa kullanabilir, çeşitli arızalarda otoriter bir uzman ile iletişime geçecek bağlantıyı kurabilirsiniz.
Tamamen bilimsel ve teknik hesaplamalar ile ciddi bir etüt çalışmasının sonucunda, farklı derinlikler su bulabilir, su pompası ile uzun yıllar ihtiyacınızı giderecek çalışmaları sürdürebilirsiniz. Bu açında yaklaştığınızda işinizi gerçekten profesyonellerin bulunduğu firmalara yaptırmanın ne kadar önemli olduğunu anlamalısınız. Sizi yarı yolda bırakacak pompalar yerine, ihtiyacınızı en kritik durumlarda bile giderecek TSE sertifikalı pompaları tercih etmelisiniz.
Su pompasının kaç metreden su çekeceği konusunda teknik bir hesaplama olmadan karar vermemelisiniz. Günümüzde yanlış tercihler yüzünden birçok işletme veya kuruluş, faaliyetlerini sürdürürken pompa değiştirmek zorunda kalmaktadır. Bunu yaşamamak için kesinlikle ciddi firmalar ile çalışmalısınız.
Su Pompası Arızaları Nelerdir?
Su pompaları yazımızın üst kısmında da belirttiğimiz gibi çok işlevsel ve düzenli çalışması gereken makinelerdir. Bu yüzden tasarımından montajına ve kullanımına kadar birçok açıdan dikkat edilmesi gerekir. Pompaların çalışmadan önce havasının alınmış olmasına dikkat etmeniz gerekir. İhtiyaca göre basılacak su yüksekliği ayarını yapılması adına devir kontrolünün yapılması önemlidir. Düşük güçlü motor kullanımı hem bir müddet sonra işinizin yarım kalmasına neden olacak, hem de motoru aşırı zorlayarak arızalanmasına yol açacaktır.
Ara bağlantı elemanlarının montajının iyi yapılmamış olması da bu konuda yaşanan arızalara neden olabilir. Montajın sağlam yapılmaması elemanların veya boruların yerinden çıkmasına yol açacak, bu da suyun yukarı basılmak yerine, derinliklerde boşa akmasına neden olacaktır. Kaplinden fana, motordan filtrelere kadar tüm ekipmanların dikkatle incelenmesi, periyodik bakımlarının yapılması, arıza göstergelerinin bilinmesi ve problemli durumlarda çalıştırılmadan yetkili servisine bildirilmesi büyük önem arz eder
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları