Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
Su için bir kuyuya mı ihtiyacınız var? O zaman suyu evinize, çiftliğinize, bahçenize çekmek için bir dalgıç pompanın gerekli olduğunu bilirsiniz. Ancak pompanızın ne kadar süre çalışmasına izin vermelisiniz? Bu konuda deneyimlerimiz diyor ki dalgıç pompaları sürekli olarak, dinlenmeden çalıştırılmalıdır. Uzun süre çalıştırmak motora zarar verebilir ve biraz bakıma ihtiyacı olduğunun bir işaretidir. Jet pompalar ve dalgıç pompalar, iki ana kuyu pompası türüdür. Nasıl çalıştıklarına dair daha fazla fikir edinmek için okumaya devam edin.
Bir basınç tankını suyla doldurmak için bir pompa kullanıldığında, tankın içindeki hava basıncı önceden belirlenmiş belirli bir seviyeye, genellikle 40 ila 60 psi arasında olana kadar artar. Evinizde bir musluğu açtığınızda, depodaki hava basıncının düşmesi suyun tesisatınıza itilmesine neden olur. Bunun nedeni, hava basıncı azaldığında su basıncının artmasıdır. Hava basıncı yaklaşık 40 psi'ye düştüğünde, pompa yeniden çalışacak ve depolama tankına daha fazla su basacaktır.
Dalgıç Pompa Ne Kadar Uzun Süre Çalışmalı?
Dalgıç pompası başlangıçta 24 saate kadar çalışabilirken, standart bir model 6 ila 8 saat kesintisiz çalışabilir. Ancak dalgıç pompanın sürekli çalıştırılması aylık elektrik faturasında artışa neden olacağından tavsiye edilmez.
Bir kuyu pompası yerin altından su çeker ve ileride kullanılmak üzere bir depolama tankına pompalar. Motor çalıştırıldığında, su pompanın içine çekilir ve daha sonra bir basınç tankında tutulmak üzere yüzeye zorlanır.
Dalgıç pompaların dışındaki bazı pompalar yer üstüne kurulu, motor ve emiş hattına sahip olup, suyu yüzeye çıkarmak için kullanılır. Dalgıç kuyu pompaları ise yerin altına kurulur ve basınçlı su ile birlikte çalışarak suyu yüzeye çıkarır ve burada yer üstü bir tankta tutulur.
Sürekli Çalışırsa Dalgıç Pompa Yanar mı?
Bir kuyunun sık sık yeniden doldurulması gerektiğinde, doldurulmamış pompanın uzun süre kullanılması, aşırı ısınmasına ve arızalanmasına neden olabileceğinden, dip vanasının hemen bir profesyonel tarafından kontrol edilmesi önemlidir.
Su basıncında bir düşüş tespit ederseniz, kuyu pompanızın arızalanmaya başladığının bir işareti olabilir. Arızalı bir pompanın diğer göstergeleri arasında yapışkan valfler ve arızalı bir basınç tankı bulunur. Suyunuz yüksek demir içeriğine sahipse, pompanız demir parçacıklarıyla tıkanabilir. Bu sorunu önlemek için filtreyi sudan çıkarmalısınız.
Musluklarınızdan su ile birlikte beklenmedik bir şekilde hava çıkması da göz ardı edilmemesi gereken bir uyarı işaretidir. Su tablası önemli ölçüde düşmüşse kuyu pompası hava çekiyor olabilir. Bu durumda daha derin bir kuyu gerekebilir. Ayrıca pompayı su sistemine bağlayan (demir veya plastik) borudaki bir çatlak da bu soruna yol açabilir.
Bir Dalgıç Pompanın Soğuması Ne Kadar Sürer?
Motorun güvenli bir sıcaklığa kadar soğumasını sağlamak için, sürekli açma/kapama döngüsü yerine motorun belirli aralıklarla çalıştırılması ve ardından belirli bir süre kapalı kalma süresi verilmesi önerilir. Bu önlem alınmazsa motor aşırı ısınabilir ve hasar görebilir.
Motorun aşırı ısınması ciddi hasara ve hatta tamamen arızaya neden olabilir. Motorun hasar görmediğinden emin olmak için önerilen açma/kapama sürelerine uyulması önemlidir. Bu, motorun aşırı zorlanma altında olmamasını ve iyi çalışır durumda kalmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, optimum performansı sağlamak için motorun düzenli bakımı yapılmalıdır.
Bir kuyu pompasındaki basınç ayar noktasına ulaştığında otomatik olarak kapanacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak sistem borularında ciddi bir kaçak varsa su basıncı düşecek ve pompa kapanmak yerine açık kalacaktır. Bunların zamanla öğrenerek dalgıç pompa sürekli çalışır mı sorusuna net şekilde cevap verecek seviyeye geleceksiniz.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları