Skip to main content

Kuyu Temizliği ve Bakımı


Kuyu temizliği ve bakımı, kullanıcıya tesliminden sonraki süreçlerde yapılması gereken önemli işlemlerdir. Sondaj sonrası dayanıklı şekilde hazırlığı yapılan ve kullanıma açılan su kuyularının zamanla kirlendiği ve bakıma ihtiyacı olduğu görülür. Bu temizlik ve bakım işlemi su kuyusunun daha verimli çalışmasını sağlar. Zaman içinde toprağın yapısı nedeniyle su kuyularının kirlendiği, suyun içinde farklı maddelerin olduğu ve kuyunun temizlenmeye tamamen ihtiyacı olduğu görülmektedir.

Kuyu Temizliği ve Bakımı - Uzay Sondaj

Hem kuyunun daha uzun ömürlü kullanılmasını, hem de kullanılan pompaların sağlıklı çalışmasını sağladığı için kuyu temizliği ve bakımı önemlidir. Yetkili sondaj firması tarafından uygun ekipmanlar kullanılarak yapılan temizliğin en büyük faydalarından biri, suya giren su miktarının da temizlik sayesinde artmasıdır. Diğer yandan suyun içinde oluşan bakterilerin de temizlenmesi de bu işlemin sağladığı faydalar arasındadır.

Kuyu çalışırken içindeki oksitlenmeyi de temizliğini yaparak bertaraf edebilirsiniz. Normal şartlarda su çekerken çekilen kum miktarı da bu sayede azalmış olmakta ve kullanılan pompa dahil tüm ekipman parçalarının yıpranma paylarını azaltmaktadır.

Kuyu Temizliği Nasıl Yapılır?

Kuyu temizliği nasıl yapılır konusunda uzman ekibimiz ile yapacağınız görüşme sonrası hizmetimizi eksiksiz ve garantili şekilde alabilirsiniz. Farklı nedenlerden ötürü kirlenen, çamur ve bakteri oranı artan sondaj kuyularının temizliğini yaparak daha hijyenik suya erişmenizi sağlıyoruz. Ayrıca su kuyusunun zamanla biriktirdiği farklı maddelerin de tahliyesini yaparak ileriki süreçlerde arızalanmasının da önüne geçiyoruz.

Su kuyusu sondajında kullandığınız pompa sisteminin de suyun içindeki çeşitli maddelerden ötürü problem yaşamaması için erken önlem almanın sağlıklı olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden gerek su kuyularınızın daha uzun ömürlü olması gerekse su kalitesinin artması açısından kuyu temizliği işleminin yaptırılmasını öneriyoruz.

Kuyu içindeki ekipmanların sökülmesi ve çıkarılması sonrası içeri indirilen borular, yüksek basınçla dipteki kirli suyu tahliye etmektedir. Hijyen oranı yüksek suya ulaşmak için 3-5 saat arası sürecek temizlik işleminin ardından, kullandığınız pompa ve ekipmanlar bakımdan geçirilmektedir. Tekrar yerine yerleştirilen pompa sistemi ile su kuyusu faal hale getirilmektedir. Böylece temiz ve bakımı yapılmış su kuyusunu tekrar eski aktifliğinde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kuyu Temizliği Nasıl Yapılır? - Uzay Sondaj

Su Kuyusu Bakımı Nasıl Yapılır?

Su kuyusu bakımı nasıl yapılır? merak ediyorsanız ve böyle bir işleme ihtiyacınız varsa sondaj firmaları ile görüşmeniz en sağlıklısı olacaktır. Alanında deneyimli ve yetkin sondaj firmaları kuyu bakımı konusunda profesyonel hizmet vermektedir. Derin kuyuların temizliği ve bakımı konusunda tecrübe sahibi olan firmamız ihtiyacınız olduğu anda yanınızda olmaktadır. Uzay Sondaj olarak projesini tamamladığımız ve kullanıma sunduğumuz yüzlerce su kuyusunun temizlik ve düzenli bakım hizmetlerini de yürütüyoruz. Profesyonel ekibimiz ile en net temizlik ve periyodik bakım hizmetini almak için bizimle iletilim kurabilirsiniz.

Kuyu bakımı sırasında içindeki pompa sistemi sökülerek yüksek basınçla kuyu temizliği yapılmaktadır. Kuyu derinliğinin tespiti için indirilen borular ile hava basıncı aracılığıyla da bakım ve temizlik işlemi yapılmış olacaktır. Önce partiküllü ve kirli suyun tahliyesi yapılır. İçindeki tanecikler, kumlar ve diğer maddelerden arınana kadar su basımına devam edilir. Temiz suya erişildiğinde ise temizlik işlemini başarıya ulaştığı anlaşılır.

Bu işlemler beş saate kadar sürebilmektedir. Temiz su geldikten sonra temizlik için indirilen borular çekilir ve mevcuttaki pompa sisteminin teknik kontrolü ve bakımı yapılarak yerine yerleştirilir. Böylece temiz bir kuyuya sahip olursunuz. Jeolojik olaylar ve yağışlar nedeniyle kirlenebilen su kuyularının düzenli temizliği ve bakımının yapılması hem sağlıklı su kullanımı hem de kuyu ömrü için gereklidir.

Su Kuyusu Bakımı Nasıl Yapılır? - Uzay Sondaj

BLOG