Sondaj Makinesi Çeşitleri
Sondaj makinesi çeşitleri birçok profesyonel firma tarafından kaliteli markaların ürettiği ürünler içerisinden seçilmektedir. Müşterilere sunulan Avrupa standartlarında sondaj makineleri ile birçok zorlu çalışmanın üstesinden gelinmektedir.
Zor zeminlerde oldukça başarılı ve verimli sonuçlara imza atan birçok sondaj makinesi türü, tüm ekipmanları ile birlikte sunulmaktadır. Dayanıklı ürünlerden oluşturulan ve kullanılan yardımcı aletlerin yardımı ile sondaj çalışmalarının başarılı neticelenmesini sağlayan bu makineler birçok yerden su çıkarılmasını sağlamaktadır.
Dağlık alanlarda sert zeminlerin içinde yapılacak sondaj çalışmalarında darbeli şekilde çalışan sondaj makineleri bu türde zorlu şartları yenebilmektedir. Darbeli olmasındaki amaç mevcut taşların veya kayaların darbe yardımı ile kırılabilmesidir.
Vurma yöntemi ile taşların sondaj çalışması sırasında parçalanmasını ve yol açılmasını sağlar. Böylece gerek su çıkarılacak yerlerde gerekse kanalizasyon çalışmalarında kanal açılmasını kolaylaştırmaktadır. Yumuşak zeminlerde tercih edilmemektedir. Darbeli bir çalışma metoduna sahip olduğu için yumuşak arazilerde toprağın göçmesine neden olacağı için bu makinelerle çalışılması önerilmemektedir.
Sondaj makinelerinin hangisinin tercih edileceği uzmanlarına danışılmalıdır. Toprak türüne göre darbeli mi yoksa havalı mı kullanılacağına karar verilmeden önce toprak ve zemin etüdü yapılmalıdır. Buna karar verecek uzmanların mühendislik eğitimi almış olması önemlidir.
Sondaj Makinelerinde Standart
Sondaj makinelerinde belirli standartların olması kalitenin korunması açısından önem arz eder. Dünya ve Avrupa standartlarında üretilmesi gereken sondaj makineleri ülkemizde belirli bölgelerde satışa sunulmaktadır. Hem ithal hem de yerli makinelerin yer aldığı sektörümüzde Avrupa standartlarında sunulan tüm ürün çeşitlerimizle hizmetinizdeyiz.
Belirli çalışmalar neticesinde kalitenin ön plana çıktığı sondaj makinelerinde uzun süre dayanıklı olması en aranılan özelliklerden biridir. Farklı zemin türlerinde çalışabilen sondaj makineleri günümüze kadar birçok zorlu sektörde mücadele göstermiştir. Ürün skalamızda yer alan makinelerimiz tüm üniteleri ile birlikte müşterilerimize hizmet sunmaktadır.
Çalışma öncesinde yaptığımız zemin etüdü ile ne tür makine kullanılacağı ve yardımcı ekipmanların neler olması gerektiği miktarları ile birlikte değerlendirilmektedir. Bilimsel bir analiz sonucunda yapılan bu değerlendirme ile çalışma öncesi hazırlıklar tamamlanmaktadır.
Başarı oranının yüksek olması gerektiği için hesaplamaların ve düzenlemelerin hatasız olması gerekmektedir. Bir sondaj çalışmasının ön hazırlığı ve kullanılan malzemeleri ile maliyeti, neden başarılı olmak zorunda olması gerektiğinin en önemli kanıtıdır. Bu yüzden deneyimli sondaj firmaları ile çalışmak durumundasınız.
Uzay Sondaj olarak sektörümüzde en iyi firmalardan biri olarak sondaj çalışmalarımızı yüksek başarı oranı ile sürdürüyoruz. Uzmanlarımızın desteği ile tüm zemin türlerinde de sondaj ihtiyacı olan sektörlerde geniş hizmet ağımız ile bölgemizin tamamına hizmetimizi ulaştırıyoruz.
Sondaj Çalışmalarında Uzmanlığın Önemi
Sondaj çalışmalarında uzmanlığın önemi konusu, yapılan çalışmaların tekrar etmesi gerektiğinde daha iyi anlaşılmaktadır. Başarılı olamayan çalışmaların yarattığı ek maliyet sondaj çalışmalarında deneyimin önemini gözler önüne sermektedir. Bu yüzden alanında başarılara imza atmış ve referansı olan sondaj firmaları ile çalışmalısınız.
Yapılacak sondaja göre uygun ekipmanların ve malzemelerin seçilmesinden delme işlemine kadar tüm aşamaların profesyonel şekilde ilerlemesi önemlidir.
Makinelerin nasıl çalıştığı konusunda operatörlerin eğitimli olması, sondaj sırasında görev alacak tüm personelin iş güvenliği eğitimine sahip olması çok önemlidir. Çevre güvenliğinin alınması, toprağın çökmesinin önlenmesi veya göçük tehlikesine karşı direnç çalışmalarının yapılması tüm personelin bilgisi dahilinde olmalıdır.
Sondaj alanının önceden etüt edilmesi ve toprağın hangi özellikte olduğunun bilinmesi başlı başına uzmanlık istemektedir.
Deneyimli sondaj firmalarının bünyelerinde istihdam ettikleri uzmanlar ile başarının arasında doğru orantı olması, sondaj firması seçiminde neden dikkat edilmesi gerektiğinin göstergesi olmaktadır.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları