Keson Su Kuyusu Nasıl Açılır?
Keson su kuyusu sondaj alanında deneyimli firmalar tarafından açılmaktadır. En önemli özelliği etrafı beton ile çevrilerek güçlendirilmesi olan keson kuyuların açma işleminde kullanılan makineler ve işin teknik detayları ilgili firma tarafından bilinmektedir. Keson su kuyusu inşa edileceği yerin yapısına veya kullanım türüne göre farklı geometrik şekillerde olabilir. Dairesel olarak yaygın şekilde açılabileceği gibi kare veya daha farklı şekiller de söz konusu olabilmektedir.
Keson su kuyularının su kaynağına yakın yerlerde daha işlevsel olduğu görülmektedir. Etrafında göl veya dere gibi bir su kaynağı olduğunda, biraz derinliğe inildiğinde suya ulaşmak mümkün olmaktadır. Böylece kesilmez bir su kaynağından sağlam keson kuyuya su akışı gerçekleşmekte ve kullanıma uygun olmaktadır. En fazla rastlanan şekli daire olan keson kuyular 15-20 metre arasında derinliğe sahip olmaktadır.
Kuyu yeri tespit edildikten sonra ilgili ekipmanlar kazı yapılacak alana getirilir ve çalışma başlatılır. Yeterince derine inildiğinde ve suya erişildiğinde kuyunun derinliğine güçlendirici çalışmalar yapılır. Zemine sağlam bir beton uygulaması yapılarak kuyunun uzun yıllar dayanıklı olması sağlanır. Kuyunun çevresine de beton yapılarak çökmesinin önüne geçirilir. Böylece keson kuyu açıldığı yere ve alana uzun yıllar sorunsuzca su sağlayacaktır.
Keson Su Kuyusu Açma İzni
Keson su kuyusu açma izni yasalarla çerçevesi çizilmiş olan bir işlemdir. Bu alanda alınacak izinler Devlet Su İşleri Müdürlüklerinden yürütülmektedir. İlgili kanun uyarınca belirli bir derinliğe sahip kuyular için izin almak gerekmektedir. Görüştüğünüz sondaj firması bu konuda size rehberlik etmektedir. Sadece izinler konusunda değil izlenecek metotlar ve yapılacak çalışmalar da deneyimli bir sondaj firmasının hizmetleri arasındadır.
İzinsiz keson su kuyusu açtırmak yasaktır. Yapıldığı takdirde çeşitli cezalarla karşılaşabilirsiniz. İzinden önce kuyu açma belgesi alarak çalışma yaptırabilirsiniz. Sondaj firmasının yetkilileri bu konuda nasıl bir yol izleyeceğinizi sizlere anlatmaktadır. Su kuyusu açma belgesini aldıktan sonra en geç 12 ay içinde kuyuyu açtırmanız gerekir yoksa belge bu sürenin sonunda iptal olmaktadır. Bu süre içerisinde açtırdığınız su kuyusu için ise izin belgesi almanız gerekecektir.
Alanda tecrübeli ve otorite olarak kabul edilen sondaj firmaları keson su kuyusu açma belgesi ile ilgili talepte bulunduğunuzda size yardımcı olmaktadır. Yapılacak çalışma öncesinde alınması gereken ve bir nevi ön izin belgesi mahiyetinde olan açma belgesi sizin için yasal bir güvence olacaktır. Hem ceza yememeniz hem de problem yaşamamanız için açma belgesi alarak işlemlerinizi yaptırmanız önemlidir.
Keson Su Kuyusu Açma Maliyeti
Keson su kuyusu açma maliyeti metre hesabı üzerinden yapılmaktadır. Yapılacak kazı çalışmasının derinliği önemli bir faktördür. Elbette piyasa koşulları değiştikçe su kuyusu açtırma bedeli de değişmektedir. Alınan ve kullanılan malzemelerin fiyatları, genel maliyeti etkilemektedir. Sondaj firmalarının bu konuda gerekli açıklamaları yaptığını ve müşterilerini bilgilendirdiğini görüyoruz.
Keson su kuyusu nasıl açılır konusunda araştırma yapan ve bu kuyuya ihtiyacı olan kişilerin veya girişimcilerin maliyet üzerinde de inceleme yaptıkları bilinmektedir. Ancak keson su kuyusu açtırmak için girişimde bulunduğunuzda farazi bir hesaplama yapılmasını istememelisiniz çünkü sondaj yapılacak alanın jeolojik yapısı bilinmeden ve görülmeden, ayrıca teknik bir etüt çalışması yapılmadan fiyatlandırmanın yapılamayacağını bilmelisiniz.
Bu tip saha çalışmalarında ilgili toprak yapısı incelenir, kullanılacak malzemenin cinsi belirlenir, kullanılması gereken metot seçilir ve kuyu sahibine bilgi verilir. Böylece ortaya daha sağlıklı ve somut verilerle elde edilmiş bir maliyet çıkar. Bunun için başvurduğunuz sondaj firması aşama aşama yapılması gerekenler konusunda size rehberlik edecektir.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları